Walentynki

Specjalnie dla wszystkich zakochanych Szef Kuchni Łukasz Toczek przygotował wyjątkowe menu degustacyjne składające się z pięciu miłosnych dań:
12 lutego - 150 zł od osoby
kalafior/borowik/oliwa truflowa
małże św. Jakuba/kalafior/kawior/trufla
łosoś /pomidor/seler/groszek
polędwica wołowa/bruksela/puree z selera
lody espresso/mascarpone/biszkopt/amaretto
13 lutego - 150 zł od osoby
consomme z jesiotra i wołowiny/pierożki z łososiem
tatar wołowy/anchovies/żółtko plastycze/szalotka/trufle
dorsz/por/puree z selera i szalotki
kurczak/sałata rzymska/seler/wanilia/groszek zielony
lody śmietankowe/słony karmel/biszkopt/
14 lutego - 150 zł od osoby
miecznik/avocado/majonez/rzodkiew
jeleń/musztarda wędzona/jałowiec/mak
jesiotr/pietruszka/borowik/gryka
jagnięcina/ziemniak/szpinak/jabłko
róża/truskawka/porzeczka/pączek
14 lutego - 250 zł od osoby
miecznik/avocado/majonez/rzodkiew
Solaris/Sieggerebe , Winnica Srebrna Góra, 2014
jesiotr/pietruszka/borowik/gryka
Riesling Kastelberg Grand Cru, Alsace A.O.C., 2011
jeleń/musztarda wędzona/jałowiec/mak
Barolo D.O.C.G., Giacomo Grimaldi, 2009
jagnięcina/ziemniak/szpinak/jabłko
Chateneuf du Pape A.O.C, Domaine Lazaret, 2011
róża/truskawka/porzeczka/pączek
Porto Tawny 10 Years Old, Taylor's
Również dla każdego Gościa przewidzieliśmy miłosny aperitif.
Cena: 150 zł/osoba lub 250 zł/osoba menu degustacyjne z selekcją win
Rezerwacje:
tel.: 22 829 69 69
e-mail: Restauracja@focaccia.pl
Uwaga: na kolację 14 lutego rezerwacje są ważna wyłącznie po zapłaceniu zaliczki w wysokości 50 zł za osobę (lub 100 zł za osobę za menu z selekcją win). Wpłat można dokonywać w restauracji lub na konto 64 1240 5918 1111 0000 4910 9582 z dopiskiem: Kolacja walentynkowa w Focaccia Ristorante. Wpłaty na konto przyjmujemy najpóźniej do dnia 11 lutego. Wpłat w restauracji można dokonywać w terminie uzgodnionym z obsługą.