LUNCH DNIA
LUNCH DNIA

W każdy piątek zapraszamy na Before in Focaccia.

Od 18.00-23.00 wieczór z DJ-em,

drinki w super cenach 15 zł:

APEROL SPRITZ

BICICLETTA

PROSECELLO

i przekąski z Aperitivo Baru.

 drinki.jpg

Ostatnie Wpisy

  • Walentynki w Focaccia Ristorante Na Walentynki przygotowaliśmy specjalną ofertę dla zakochanych

    Walentynki w Focaccia Ristorante

     

    Kolacja Walentynkowa

    14-17 lutego

     

     

    Welcome drink - Prosecco di Maria

     

    Fondue serowe z pieczarkami

     

    Zupa cytrynowa z krewetkami, anyżem i kardamonem

     

    Ossobuco cielęce z warzywnym ratatouille

     

    lub

     

    Risotto z dynią, orzechami laskowymi i kolendrą

     

    Płonące naleśniki z musem czekoladowym

     

     

    - 199 zł za parę –

     

    Nasz sommelier poleca wina:

     

    *Primitvo di Manduria “Lu Rappaio”, Masca del Tacco, Puglia, Włochy

    *Fiano „L Uetta”, Masca del Tacco, Włochy

     

    - 52,50 zł / butelka -

     

     

    Oferta ważna od czwartku 14.02.2019 do niedzieli 17.02.2019.

    UWAGA: W dniu 14.02.2019 przyjmujemy rezerwacje stolików na godzinę 17:30 i na 20:00.

     

     

    Rezerwacje:

    + 48 22 829 69 69

    restauracja@focaccia.pl

     

     

     

    zupa cytrynowa

  • OSPITALITÀ ITALIANA Prestiżowe wyróżnienie dla Focaccia Ristorante

    OSPITALITÀ ITALIANA

     

    Włoska Izba Handlowo-Przemysłowa w Polsce po raz kolejny uhonorowała Focaccia Ristorante certyfikatem Ospitalita Italiana. Jest to dokument potwierdzający najwyższą jakość kuchni i rekomendujący to miejsce jako jedną z najlepszych włoskich restauracji w Polsce!

     

    Certyfikat OSPTALITÀ ITALIANA przyznawany jest przez Włoską Izbę Handlowo-Przemysłową w Polsce przy wsparciu Unioncamere (Włoskie Zjednoczenie Izb Handlu, Przemysłu i Rzemiosła). Ma na celu wyłonienie i oznaczenie włoskich restauracji za granicami Włoch, które przestrzegają najwyższych standardów jakości. Restauracje podlegające ocenie punktowane są na podstawie wielu kryteriów, min.: składu Menu (minimum w połowie powinno składać się z włoskich, tradycyjnych dań), oferty sommelierskiej (w karcie muszą znajdować się włoskie wina) oraz jakości używanych produktów (wymaga się, by w kuchni używano produktów pochodzenia włoskiego, oznaczonych odpowiednimi certyfikatami).

    W Polsce znak jakości Ospitalità Italiana  przyznawany jest dopiero od kilku lat. Restauracja Focaccia Ristorante, mieszcząca się w pięciogwiazdkowym Hotelu Bellotto w Warszawie, uzyskała to prestiżowe wyróżnienie już po raz drugi. Tym samym po raz kolejny uzyskała rekomendację jako jedna z najlepszych włoskich restauracji w Polsce.

     

  • Piękne chwile w Focaccia Ristorante W związku ze zbliżającymi się Świętami Bożego Narodzenia zapraszamy do organizacji imprez rodzinnych, spotkań opłatkowych i wigilii firmowych w zaciszu naszej restauracji.

    Piękne chwile w Focaccia Ristorante

     

    W związku ze zbliżającymi się Świętami Bożego Narodzenia zapraszamy do organizacji:

    • Imprez rodzinnych w świątecznym klimacie
    • Spotkań opłatkowych
    • Wigilii firmowych

    Proponujemy Państwu menu oparte na tradycyjnych polskich przepisach we współczesnej interpretacji Szefa Kuchni. Każdą uroczystość przygotowujemy indywidualnie a potrawy komponowane są zgodnie z preferencjami naszych Gości. 

    W naszej świątecznej karcie dań znajduje się m.in.

    • Tradycyjna sałatka jarzynowa
    • Sałatka z owczym serem, burakiem i soczewicą
    • Śledź z soczewicą, imbirem i marynowaną gruszką
    • Carpaccio z marynowanego łososia z sałatką z kopru włoskiego i pomarańczy z musem chrzanowym 
    • Śledź matijas z wędzonymi ziemniakami, piklowaną szalotką i burakami z miodem gryczanym
    • Carpaccio z buraka z serem korycińskim z czarnuszką, prażonymi pestkami dyni i rukolą
    • Domowy pasztet z piklami, musem z duszonych jabłek z chrzanem i śmietaną
    • Ziemniaki pieczone w miodzie ze śledziem, jabłkami i wiejską śmietaną
    • Łosoś gravlax z sosem z musztardy Dijon i miodu akacjowego z siekanym koprem
    • Barszcz czerwony z jabłkiem i majerankiem serwowany z uszkami z grzybami
    • Bulion grzybowy z łazankami i wędzoną śliwką
    • Krem z białych warzyw korzeniowych z pesto słonecznikowym i oliwą ziołową
    • Consomme grzybowe z ravioli borowikowym i palonym masłem
    • Pstrąg łososiowy na kremowej polencie serwowany z borowikiem i listkami brukselki
    • Pierogi z solonym dorszem i wędzonym twarogiem, selerowa i olejem rzepakowym.
    • Schab karkowy z rozmarynem i czosnkiem w sosie z grzybów leśnych
    • Dorsz z puree dyniowym serwowany z sałatką z warzyw korzeniowych i kruszonką z miodowego chleba i słonecznika
    • Polędwica wieprzowa z gnocchi rozmarynowymi w sosie z grzybów leśnych i chutneyem buraczkowym
    • Ravioli z kaczką w sosie szafranowo-pomarańczowym
    • Confitowane udko kacze z borowikową polentą, suską sechlońską i bakłażanem

    Desery (dwa do wyboru): 

    • Tradycyjny sernik ze skórką pomarańczową
    • Miodownik z orzechami włoskimi
    • Panna cotta waniliowa z sosem jagodowym i borówkami podana na piernikowej kruszonce
    • Trufla tiramisu podana na cytrynowej bezie
    • Brownie trzy kolory serwowane na ziemi jadalnej z orzechami laskowymi i sosem malinowym

     

    Rezerwacje:

    Natasza Vieweger

    Tel. 601 262 900

    E-mail: nvieweger@zprsa.pl

  • Polubić poniedziałki W poniedziałki do każdej zamówionej pizzy druga taka sama lub tańsza pizza GRATIS!

    Polubić poniedziałki

     

    Focaccia Ristorante wie jak polubić poniedziałki! Tego dnia do każdej zamówionej pizzy drugą taką samą lub tańszą otrzymacie GRATIS!  Oferta nie łączy się z innymi promocjami.

    Zapraszamy! 🍕🍕

  • GĘSINA NA ŚW. MARCINA Jak co roku w listopadzie zapraszamy na gęsinę do Focaccia Ristorante.

    GĘSINA NA ŚW. MARCINA


    Gęsina na św. Marcina to w Focaccia Ristorante wielkie kulinarne święto.

    W tegorocznym menu znajdziecie:

    Pasztet z gęsich wątróbek z trawą żubrową oraz terrina z gęsiny z pistacjami, podane z musem gruszkowym i sosem pigwowo-jabłkowym oraz orzechową focaccią 29,00 zł
    Wino sugerowane Riesling, Family Estate
    Cena promocyjna 15,00 zł za kieliszek (125 ml)

    Consomme z gęsi serwowane z kawałkami wędzonej piersi gęsiej 17,00 zł

    Filet z gęsi sous vide podany na puree z pieczonego selera z gnocchi dyniowymi i szałwią, sosem figowym oraz musem kasztanowo-gruszkowym 47,00 zł
    Wino sugerowane Valpolicella Classico Superiore Ripasso
    Promocyjna cena 15,00 zł za kieliszek (125 ml)

    Butelka wina Valpolicella Classico Superiore Ripasso w cenie „wine shop” 73,00 zł do każdego zestawu.

    Zapraszamy od 11 listopada do 3 grudnia.

  • Halloween w Focaccia Ristorante Upiorne dania i zastraszające drinki

    Halloween w Focaccia Ristorante

     

    Atmosfera grozy unosząca się w powietrzu, mroczne dekoracje i mrożące krew w żyłach menu to tylko niektóre z atrakcji, jakie przygotowaliśmy dla Was na Halloween. 🎃🎃🎃

    Cała reszta owiana jest tajemnicą, ale czy znajdą się się odważni, by ją odkryć?

    Zajrzyjcie do Focaccia Ristorante - będzie piekielnie gorąco! 

  • Nowe menu w Focaccia Ristorante Dla naszych Gości przygotowaliśmy w menu kilka niespodzianek.

    Nowe menu w Focaccia Ristorante

    W pierwsze jesienne dni wkraczamy z zupełnie nową kartą dań. Przygotujcie się na wiele niespodzianek i niezapomniane doświadczenia kulinarne. Aktualne menu znajdziecie tutaj: www.focaccia.pl/menu

    PG_180919_449.jpg

  • Wieczory muzyczne w Focaccia Ristorante Muzyka na żywo w restauracyjnym ogródku

    Wieczory muzyczne w Focaccia Ristorante

    Co weekend w Focaccia Ristorante live session w wykonaniu charyzmatycznych multiinstrumentalistów. Włoska tarantella, greckie sirtaki, ogniste bałkańskie cocki, słoneczna rumba, bossa nova, a także argentyńskie milonga. Gitarowe rytmy, latynoska energia, akcenty klezmerskie i wiele wiele innych.

    Zapraszamy.

    gitarra.png
     

  • Wiosenne Menu Szparagowe w Focacci

    Wiosenne Menu Szparagowe w Focacci

     Szparagi z serem burrata, chrupiącym salami i pudrem grissini
    Asparagi con burrata, salame croccante e grissini
    Asparagus with burrata cheese, crunchy salami and grissini powder

    36,00

    Domowe pappardelle ze szparagami, krewetkami, śmietaną i szalotką
    Pappardelle con crema di asparagi e gamberi
    Homemade pappardelle with asparagus, shrimps, cream and shallot

    34,00

    Szparagi z płynnym jajkiem i emulsją z parmezanu
    Asparagi con uovo cotto a bassa temperatura e fonduta al parmegiano
    Asparagus with a liquid egg and a parmesan emulsion

    35,00

  • Czwartki z owocami morza W każdy czwartek Nasz Szef Kuchni oferuje wyjątkowe menu

    Czwartki z owocami morza

     

    W każdy czwartek Nasz Szef Kuchni oferuje wyjątkowe menu

    Dania z owocami morza Szefa Kuchni Samuele Mariani

    26 Kwietnia

     

    Pizza z owocami morza
    Pizza with seafood

    39,00

     


     


    Mule w sosie winnym
    Mussels in a wine sauce

    42,00

     


     

    Okoń pieczony z natką pietruszki i czosnkiem
    Baked perch with parsley and garlic


     

  • Walentynkowe Menu Zapraszamy na kolacje walentynkową do Focaccia Ristorante

    Walentynkowe Menu

    Menu Walentynkowe w Focaccia Ristorante


    Cena 200 zł za parę
     


     

     STUZZICO DI BENUENUTO

     


     

    CREMA DI BARBABIETOLE E LAMPONI CON SPUMA DI BUFALA
    Krem z buraków i malin z pianą z sera Mozzarella di Bufala
    Creamy beet and raspberries soup with Mozzarella di Bufala cheese foam

    DSC_0326.JPG
     


     

    RISOTTO CON VONGOLE, CARCIOFI E CAVIALE
    Risotto z karczochami, vongolami i kawiorem
    Risotto with artichokes, vongole and caviar

     DSC_0419.JPG


     

    SKREI CON LATTUGA ROMANA, UVETTA E PINOLI
    Skrei z sałatą rzymską, rodzynkami i orzeszkami Pini
    Skrei with romaine lettuce, raisins and pine nuts

    DSC_0423.JPG


     

    MOUSSE AL CIOCCOLATO E PEPERONCINO CON COULIS DI ANANAS E PEPE ROSA
    Mus czekoladowy z peperoncino podany z coulis z ananasa i czerwonego pieprzu
    Chocolate mousse with peperoncino served with pineapple and red pepper coulis

     

     

     

  • Festiwal Trufli Już od dzisiaj zapraszamy na menu z Tartufo Bianchetto.

    Festiwal Trufli

    Festiwal Trufli

    Zapraszamy na menu z Tartufo Bianchetto.

    Truflowe Menu

    trufla.jpg

    POBIERZ PDF

  • Śniadania i desery w Focaccia Ristorante Od poniedziałku 8 stycznia zapraszamy do naszej restauracji na kawę i słodkości z pracowni cukierniczej Miodowa Cafe.

    Śniadania i desery w Focaccia Ristorante

    Śniadania i desery w Focaccia Ristorante

    Od poniedziałku 8 stycznia zapraszamy do naszej restauracji na kawę i słodkości z pracowni cukierniczej Miodowa Cafe.

    140903.171233.000.jpg

    Kawiarnia Miodowa Cafe będzie tymczasowo z powodu remontu nieczynna, dlatego w tym okresie będziemy serwować również śniadania - codziennie od 8:00 do 11:00.

    Serwujemy śniadania przygotowane z produktów najwyższej jakości.

    Wiele składników przygotowujemy na miejscu, np. świeże, pachnące pieczywo, a inne, równie świeże składniki, pochodzą od naszych zaufanych dostawców.

    Tutaj zjeść można m.in. jajecznicę z ekologicznych jajek od kury z wolnego wybiegu, na aromatycznej oliwie truflowej, z chrupiącym bekonem, szczypiorkiem i pomidorem. French toast podajemy z syropem klonowym i wanilią, a owsianka na mleku została wzbogacona o owoce, orzechy i miód. Dla miłośników granoli z jogurtem proponujemy trzy jej rodzaje do wyboru – owocową, orzechową lub kawową.

    Oferujemy również śniadania w postaci bufetu. Goście wybierać mogą spośród najwyższej jakości serów i wędlin. Proponujemy zagrodowe sery przygotowywane z pasją przez rodzinną firmę serowarską „Mleczna Droga” oraz wybór mięs pieczystych wypiekanych przez Szefa Kuchni Hotelu Bellotto.

    Słodycze i wypieki powstają codziennie w pracowni cukierniczej Miodowa Cafe.

    Do tego oczywiście pyszna kawa z mieszanki skomponowanej specjalnie dla Hotelu Bellotto, herbata i świeżo wyciskane soki owocowe.

    Po śniadaniu, na dobre rozpoczęcie dnia, polecamy Prosecco Di Maria importowane z zaprzyjaźnionej włoskiej winnicy Casa Vinicola Botter.

    Nasze śniadania smakują i pachną nadzwyczajnie - zadowolą podniebienia nawet najbardziej wymagających Gości. Serdecznie zapraszamy.
     

  • Bon podarunkowy Focaccia Ristorante Czas spędzony wspólnie przy stole i pyszne jedzenie? Bon podarunkowy do Focaccia Ristorante to świetny pomysł na świąteczny prezent.

    Bon podarunkowy Focaccia Ristorante

    Bon podarunkowy Focaccia Ristorante

    Czas spędzony wspólnie przy stole i pyszne jedzenie? Bon podarunkowy do Focaccia Ristorante to świetny pomysł na świąteczny prezent.

    Bon można kupić w restauracji w godzinach funkcjonowania restauracji.

    • Obdaruj swoich bliskich wybornym prezentem - bon podarunkowy Focaccia Ristorante to świetny pomysł na świąteczny prezent.
    • Bon można kupić na dowolną kwotę, termin ważności bonu jest ustalany wg życzenia Klienta
    • Szczególnie polecamy 5-daniowe menu degustacyjne Szefa Kuchni w cenie 130 zł/osoba.
    • Szczegółowych informacji udziela manager restauracji Łukasz Tlołka nr tel. 668 372 909

    qqq.jpg

     

  • Wigilia firmowa w Focaccia Ristorante Zachęcamy do organizowania u nas firmowych wigilii i spotkań noworocznych ✆ 691 021 501. Nasz Szef Kuchni, Samuele Mariani, przygotował z tej okazji specjalne menu degustacyjne.

    Wigilia firmowa w Focaccia Ristorante

    Wigilia firmowa w Focaccia Ristorante

    Zachęcamy do organizowania u nas firmowych wigilii i spotkań noworocznych ✆ 691 021 501. Nasz Szef Kuchni, Samuele Mariani, przygotował z tej okazji specjalne menu degustacyjne.

    359517_menu___wi__teczne_focaccia_DRUK_02_.jpg

  • Weekend z gęsiną Gęsina w listopadzie to już u nas tradycja - tym razem w weekendowym, włoskim wydaniu. Zapraszamy od 10 do 12 listopada na gęsie specjały, przygotowane przez Samuele Mariani.

    Weekend z gęsiną

    gesina800_1.jpg

    Gęsina w listopadzie to już u nas tradycja - tym razem w weekendowym, włoskim wydaniu. Zapraszamy od 10 do 12 listopada na gęsie specjały, przygotowane przez Samuele Mariani.

    Rezerwacja stolików ✆ 22 829 69 69

    Dania z gęsiną:

    TORTELLINI D’OCA IN BRODO
    Tortellini nadziewane gęsią w bulionie

    PATE D’OCA, RADICCHIO DI TREVISO E PANE BRIOCHE CALDO
    Pate z gęsi, radicchio z Treviso serwowane na ciepłej chałce

    PAPPARDELLE AL RAGU D’OCA E CIPOLLE BORETTANE BRUCIATE
    Pappardelle z gęsim ragu z paloną cebulą borettane

     

  • Focaccia Ristorante na Restaurant Week To prawdziwa OKAZJA DO ŚWIĘTOWANIA. Zapraszamy 20-31 października 2017.

    Focaccia Ristorante na Restaurant Week

    Focaccia Ristorante na Restaurant Week

    Już dziś zapraszamy Państwa do naszej restauracji na Warsaw Restaurant Week. Okazja do świętowania! (20-31.10). Czas spędzony z bliskimi przy wspólnym stole jest znakomitą okazją do celebrowania każdej chwili. 

    Na trzydaniowe doświadczenie kulinarne będzie się składać:
    🍴 Przystawka: CREMA DI SPINACI - kremowa zupa szpinakowa podana z kozim serem i prażonymi orzechami laskowymi

    PG_170919_210.jpg

    🍴 Danie główne: GNOCCHETTI SARDI CON PESTO DI NOCI E RICOTTA -
    nasze domowe gniocchetti sardi z orzechowym pesto i ricottą
    PG_170919_225.jpg
    lub FILETTO DI MAIALE CON PORCINI E POLENTA - smażona polędwiczka wieprzowa podana z borowikiem i polentą
    PG_170919_150_2.jpg
    🍴 Deser: PANNA COTTA CON PERE E LAMPONI - panna cotta z gruszką i maliną

    PG_170919_251.jpg

    Autorem dań jest Samuele Mariani, Szef Kuchni Focaccia Ristorante.

    Rezerwacja stolika

    Cena trzydaniowego menu: 49 zł.

     

  • DZIEŃ DZIECKA - PIKNIK POD HOTELEM BELLOTTO Już 3 czerwca w godzinach 12.00-19.00 na dziedzińcu przy Hotelu Bellotto odbędzie się super piknik na trawie dla całej rodziny.

    DZIEŃ DZIECKA - PIKNIK POD HOTELEM BELLOTTO

    DZIEŃ DZIECKA - PIKNIK POD HOTELEM BELLOTTO

    Już 3 czerwca w godzinach 12.00-19.00 na dziedzińcu przy Hotelu Bellotto odbędzie się super piknik na trawie dla całej rodziny.

    Tego dnia wszystkie dzieci zamienią się w prawdziwych kucharzy i pod opieką Szefa Kuchni Focaccia Ristorante wykonają własną pizzę.

    Na dużych i małych czekają także inne wspaniałe atrakcje:

    • dmuchaniec,
    • fotobudka,
    • malowanie buziek,
    • bańki mydlane
    • oraz super zabawa przy muzyce.

    W części gastronomicznej będzie można kupić i zjeść na świeżym powietrzu dania kuchni włoskiej oraz słodkości z Cukierni Miodowa Cafe.

    Rodzinny piknik na trawie odbędzie się przy Hotelu Bellotto w Warszawie, na ul. Senatorskiej 13/15, tuż przy Starówce.
    Zapraszają Focaccia Ristorante i Miodowa Cafe.

    314853_ZPR_Pa__ac_dzie___dziecka._828x315.jpg

  • Obiad wielkanocny 17 kwietnia, w świąteczny poniedziałek, zapraszamy na obiad wielkanocny.

    Obiad wielkanocny

    Obiad wielkanocny

    17 kwietnia, w świąteczny poniedziałek, zapraszamy na obiad wielkanocny. 

    obiad600.jpg

    W menu:

    • włoska zupa minestrone
    • biodrówka jagnięca z młodymi ziemniaki, pieczonym czosnkiem i pomidorami confit
    • Colomba cake – ciasto z czekoladą i migdałami

    Cena zestawu: 55 zł. Czekamy na Państwa już od godziny 12:00.

    Zachęcamy do wcześniejszej rezerwacji stolika: restauracja@focaccia.pl, tel.: 22 829 69 69

     

  • Restaurant Week w Focaccia Ristorante W dniach 21-30 kwietnia odbędzie się kolejna edycja festiwalu najlepszych restauracji w Polce – Restaurant Week. Trzydaniowe doświadczenie kulinarne w cenie 39 zł.

    Restaurant Week w Focaccia Ristorante

    Restaurant Week w Focaccia Ristorante

    W dniach 21-30 kwietnia odbędzie się kolejna edycja festiwalu najlepszych restauracji w Polce – Restaurant Week. Trzydaniowe doświadczenie kulinarne w cenie 39 zł.

    Restaurant Week to wyjątkowa okazja do odwiedzenia najlepszych warszwskich lokali i skosztowania popisowych dań Szefów Kuchni w atrakcyjnej i dostępnej dla wszystkich gości cenie.

    WarsawRestaurantWeek2017_600.jpg

    Michał Rajewski Szef Kuchni Focaccia Ristorante w tej edycji Restaurant Week proponuje następujące menu:

    1. Krem z pomidorów malinowych, bazylią fioletową, dymką i ogórecznikiem

    danie1logo600.jpg
    2. Biodrówka jagnięca sous-vide z młodymi warzywami, kiszoną rzodkiewką i grillowaną młodą cebulą

    danie3logo600.jpg
    lub
    Spaghetti z pesto z czosnkiem niedźwiedzim i parmezanem 

    danie2logo600.jpg
    3. Rabarbarowe marshmallow z lodami jogurtowo–rabarbarowymi i różą damasceńską

    deser.logo600.jpg

    Zarezerwuj stolik w Focaccia Ristorante już teraz ---> klik
     

  • Wieczór z porto w Focaccia Ristorante Przedstawiciel legendarnego pokolenia twórców porto Mr Rober Bower, Szef Kuchni Focaccia Ristorante Michał Rajewski oraz Szef Miodowa Cafe Adam Freus zapraszają na wieczór z porto.

    Wieczór z porto w Focaccia Ristorante

    Wieczór z porto w Focaccia Ristorante

    Przedstawiciel legendarnego pokolenia twórców porto Mr Robert Bower, Szef Kuchni Focaccia Ristorante Michał Rajewski oraz Szef Miodowa Cafe Adam Freus zapraszają na niezwykłe menu degustacyjne z selekcją porto. Widzimy się w Focaccia Ristorante, 30 marca, o godzinie 19.00.

    porto.400.jpg

    Menu

    TAYLOR’S CHIP DRY WHITE PORT
    TALEGGIO / WINOGRONO / ORZECH PEKAN / MUSZTARDOWIEC

    TAYLOR’S LBV LATE BOTTLED VINTAGE 2012 - PREMIERA NA RYNKU ROCZNIKA 2012
    FOIE GRAS / BRIOCHE / ŻURAWINA

    TAYLOR’S VINTAGE PORT 2003 
    SKREI / KAPUSTA CZERWONA / KOPER WŁOSKI

    Desery:

    TAYLOR’S FINE WHITE PORT
    MANDARYNKA/BIAŁA CZEKOLADA/OLIWA

    TAYLOR’S SELECT RESERVE PORT
    RABARBAR/CZARNE OLIWKI/LUKRECJA

    Cena 150 zł/osoba


    Podczas kolacji Mr Robert Bower przedstawi historię porto i winnicy, a Michał Rajewski i Adam Freus opowiedzą, czym inspirowali się komponując dania z alkoholami.

    Focaccia Ristorante, 30 marca, godzina 19.00.
    UL. SENATORSKA 13/15, WARSZAWA / STARE MIASTO

    Rezerwacja stolików:
    restauracja@focaccia.pl
    tel.: 22 829 69 69

  • Festiwal makaronów Od 11 do 26 marca zapraszamy wszystkich do Focaccia Ristorante na Festiwal Makaronów. Szef Kuchni, Michał Rajewski, przygotował dla Państwa 10 wyjątkowych dań z pastami.

    Festiwal makaronów

    Festiwal makaronów w Focaccia Ristorante

    Od 11 do 26 marca zapraszamy wszystkich do Focaccia Ristorante na Festiwal Makaronów. Szef Kuchni, Michał Rajewski, przygotował dla Państwa 10 wyjątkowych dań z pastami.

    1.jpg

     

    TAGLITATELLE CON PANCETTA E CREMA
    Tagliatelle z Pancettą, śmietaną i czosnkiem
    Tagliatelle with Pancetta, cream and garlic
    30 zł

    TAGLIATELLE DI SEPIA CON COZZE
    Tagilatelle z sepią, mulami, natką pietruszki i czosnkiem
    Tagilatelle with sepia, mussels, parsley and garlic
    30 zł

    DSC_0403.500.jpg

    SPAGHETTI PUTANESCA
    Spaghetti puttanesca z kaparami, pomidorami , anchois i chilli
    Puttanesca spaghetti with capers, tomatoes, anchovies and chilli
    30 zł

    DSC_0389.500.jpg

    TAGLIATELLE CON SPINACHI E GORGONZOLA
    Tagliatelle ze szpinakiem i gorgonzolą
    Tagliatelle with spinach and gorgonzola cheese
    30 zł

    DSC_0444.500.jpg

    SPAGHETTI CON PORTOBELLO
    Spaghetti z Portobello, truflą i parmezanem
    Spaghetti with Portobello , truffle and parmesan cheese
    30 zł

    SPAGHETTI AGLIO E OLIO
    Domowe spaghetti z czosnkiem, oliwą i pepperoncino
    Homemade spaghetti with olive oil, garlic and pepperoncino
    24 zł

    RAVIOLI ALLA SORRENTINA
    Raviolo z ricottą, szynka włoską i płynnym żółtkiem
    Raviolo with ricotta cheese, italian ham and liquid yolk
    29 zł

    PICI
    Domowe kluski szpinakowe z boczkiem, pomidorami i szalotką
    Homemade spinach noodles with bacon, tomatoes and shallots
    30 zł

    GNOCCHI CON BURRO E SALVIA
    Gnocchi z szałwią, masłem i parmezanem
    Gnocchi with sage, butter and parmezan cheese
    30 zł

    SPAGHETTI AI GAMBERI
    Spaghetti z krewetkami na białym winie, czosnkiem i zieloną pietruszką
    Spaghetti with shrimps with white wine, garlic and parsley
    49 zł 

    W Focaccia Ristorante wszystkie makarony przygotowujemy na miejscu:

    Więcej naszych filmów znajdziesz na naszym kanale Focaccia Ristorante na YouTube

     

  • Domowy zestaw walentynkowy Walentynki w domowym zaciszu? Mamy na nie przepis! Zrób pyszną kolację dla drugiej połówki, korzystając z produktów od Focaccia Ristorante.

    Domowy zestaw walentynkowy

    Domowy zestaw walentynkowy

    Walentynki w domowym zaciszu? Mamy na nie przepis! Zrób pyszną kolację dla drugiej połówki, korzystając z produktów od Focaccia Ristorante.

    Oto zestaw walentynkowy z przepisem od naszego Szefa Kuchni na „Tagliatelle con Pomodoro” - danie, które na pewno pozytywnie zaskoczy. Pyszne i banalnie proste do wykonania!

    W skład zestawu wchodzi:
    💟 domowy makaron
    💟 suszone pomidorki w oliwie z oliwek
    💟 butelka wina
    💟 przepis
    Cena zestawu - 49 zł. Do kupienia na Senatorskiej 13/15 w Focaccia Ristorante,

    zestaw.walentynkowy500px.jpg

  • Kolacja walentynkowa Z okazji Walentynek przygotowaliśmy specjalne menu.

    Kolacja walentynkowa

    KOLACJA WALENTYNKOWA

    Z okazji Walentynek przygotowaliśmy specjalne menu.

    Miłosny aperitif 
    COZZA misa dla dwojga mule w białym winie z estragonem, czosnkiem i cytryną podawane z domową focaccia. 
    RAVIOLI Z RAKIEM, oliwą krewetkową, bazylią i parmezanem
    lub
    KACZKA z puree z gorczycy, marchewką, miodem koprem włoskim migdałami i sosem anyżowym
    PIERNIK z mleczną czekoladą, melasą i wiśniami kandyzowanymi podawany dla dwojga

    Menu w cenie 90 zł od osoby, serwowane będzie 14 lutego o 18 i 20:30.
    Zapraszamy do rezerwacji: 22 829 69 69

    cozza.walentynkowa500px.jpg

    Jeśli interesuje Państwa pakiet - kolacja w Focaccia Ristorante i jednocześnie pobyt w Hotelu Bellotto wraz z innymi walentynkowymi atrakcjami, zapraszamy do zapoznania się z ofertą Hotelu Bellotto.

  • Nowa karta Focaccia Ristorante Już od 23 stycznia zapraszamy do Focaccia Ristorante na degustację dań z nowej karty menu, przygotowanej przez Szefa Kuchni Michała Rajewskiego.

    Nowa karta Focaccia Ristorante

    Szef Kuchni w nowej karcie proponuje dania oparte na włoskiej tradycji w jego autorskiej interpretacji. Można będzie zatem zjeść przystawki skomponowane z owoców morza: smażone kalmary, tatar z pstrąga czy krewetki z salami picante. W zimowe dni Goście rozgrzeją się esencjonalną zupą rybną lub consomme wołowe.

    Wśród dań głównych królują owoce morze i najlepszej jakości mięsa. Tradycyjnie w Focaccia Ristorante Goście mogą zjeść wyśmienite pasty wyrabiane ręcznie na oczach Gości oraz pizzę na cienkim i chrupiącym cieście.

    Każdego dnia dostępne jest również 5-daniowe menu degustacyjne skomponowane i wyserwowane przez Szefa Kuchni.

    Desery do nowej karty Focaccia Ristorante powstają w pracowni utalentowanego Szefa Cukierni Miodowa Cafe Adama Freusa, zlokalizowanej tuż obok Focaccia Ristorante.

    Zobacz pełne menu Focaccia Ristoratne

    kapary.500px.jpg

    losos500px.jpg

    mule2.500px.jpg

    raviolo2.500px.jpg

    meringue2.500px.jpg

  • Świąteczna zupa rybna Michał Rajewski, Executive Chef Focaccia Ristorane, z okazji Świąt, zdradza swój autorski przepis na cudowną świąteczną zupę rybną. Jest wykwintna i pyszna.

    Świąteczna zupa rybna

    Potrawy na Wigilię są szczególnie wyjątkowe – bo przygotowywane z miłością dla najbliższych. Michał Rajewski, Executive Chef Focaccia Ristorane, zdradza swój autorski przepis na cudowną świąteczną zupę rybną. Jest wykwintna i pyszna.

    swiateczna.zupa.rybna.639px.jpg

    (Przepis na 1 litr zupy)

    Składniki:

    Bulion:
    Korpus z sandacza
    Korpus z karpia
    2 marchewki
    1 pietruszka
    1 seler
    1 por
    1 duża cebula
    1 koper włoski
    Liść laurowy
    Ziele angielskie
    Pieprz
    Gwiazda anyżu

    Ragu:
    1 marchewka
    3 gałązki selera naciowego
    1 papryka
    1 czerwona cebula
    ½ kopru włoskiego
    6 szt pomidorów malinowych lub pomidorów pelati
    50 ml wina czerwonego

    Dodatki:
    4 krewetki
    8 muli
    200 g filetu z sandacza


    Korpusy z ryb oraz włoszczyznę i cebulę palimy w piecu. Warzywa kroimy na mniejsze porcje, zalewamy zimną wodą, dodając pozostałe składniki i gotujemy na wolnym ogniu ok. 3 godzin, tak aby zupa nie wrzała. W trakcie gotowania zbieramy wszelkie szumy.
    Po tym czasie odcedzamy zupę i redukujemy o 1/3 objętości. Doprawiamy wg uznania solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Bulion gotowy.

    Ragu - wszystkie warzywa kroimy z drobną kostkę. Jeżeli używamy pomidorów pelati to redukujemy, a jeżeli zwykłych to parzymy je i obieramy ze skórki, kroimy w drobną kostkę i dusimy oddzielnie do konsystencji przecieru. Resztę warzyw uprzednio pokrojonych w kostkę smażymy na patelni do uzyskania złotego koloru, zalewamy to winem, redukujemy wino tak aby pozbyć się alkoholu i dodajemy warzywa do pomidorów. Całość doprawiamy solą cukrem i pieprzem. Gotujemy wszystko razem do uzyskania gęstej konsystencji.

    Krewetki smażymy z sandaczem na złoto, mule odgrzewamy w gorącym bulionie aby skorupki pootwierały się.

    W talerzu na środku umieszczamy ragu na które nakładamy mule, sandacza i krewetkę, dekorujemy koprem włoskim i zalewamy bulionem rybnym. Można posypać natką pietruszki.

    Smacznego!
    Michał Rajewski, Executive Chef, Focaccia Ristorante

    michal.rajewski.300.jpg

  • Menu bożonarodzeniowe Zapraszamy na magiczne chwile w Focaccia Ristorante z bożonarodzeniowym menu.

    Menu bożonarodzeniowe

    276603_menu_swiateczne_828x315.jpg

    Zapraszamy na magiczne chwile w Focaccia Ristorante z bożonarodzeniowym menu.

    Zuppa di pesce 30,00 PLN
    dorsz/mule/krewetki/koper włoski/pomidory/chili/natka pietruszki
    cod/mule/shrimp/fennel/tomatos/chili/parsley

    Carpaccio di polpo con sedano 46,00 PLN
    ośmiornica/mus grapefruit/mango/kiełki rzodkiewki/pomidorki cherry
    octopus/grapefruit mousse/mango/radish sprouts/cherry tomatoes

    Lucioperca con guinoa 55,00 PLN
    sandacz/komosa ryżowa/ seler naciowy/zielone jabłko
    zander/quinoa/celery/green apple

    Pannetone 29,00 PLN
    lody bombard ino/rumb piernikowy/sos angielski
    bombardino ice cream / gingerbread rhumb /anglaise souse

    Menu dostępne w terminie 7-23 grudnia.

  • Targ Świąteczny Już 2 i 3 grudnia zapraszamy na Targ Świąteczny na dziedzińcu przy Focaccia Ristorante.

    Targ Świąteczny

    Zimowy Targ Świąteczny

    2 i 3 grudnia hotel Bellotto zaprasza na zimowy targ świąteczny.
    W dwa weekendowe dni już od 10.00 do 20.00 Warszawiacy oraz turyście będą mogli poczuć klimat zbliżających się Świąt Bożonarodzeniowych.
    Tylko na targu będzie można kupić: oryginalne ozdoby i prezenty mikołajkowe min: wyroby z drewna, słomy i sina, nietypowe bombki, świąteczne maskotki, malowane skrzyneczki, ceramikę, rękodzieło, ręcznie malowane kubki, torby, ozdoby świąteczne, biżuterię z filcu, wyroby z wełny i jedwabiu, zabawki drewniane, poduszki i wiele innych.
    Miodowa Cafe na swoim stoisku przygotowuje świąteczne wypieki do degustacji i sprzedaży.
    Na zmarzniętych Gości czeka stoisko Focaccia Ristorante, gdzie będzie można rozgrzać się przy ciepłym napoju i daniach z grilla i z patelni.
    Ponadto dla wszystkich Gości wspaniała niespodzianka: przy zakupie dowolnego produktu
    na targach, za okazaniem paragonu– rozgrzewający napój gratis.
    Zapraszamy. Dziedziniec Hotelu Bellotto, ul Senatorska 13/15 w Warszawie
     

     12_273109_targ_swiateczny_plakat.jpg

  • Cooking Show 25 listopada zapraszamy na Cooking Show. 8-daniowe menu degustacyjne gotują Diego Bongiovanni i Michał Rajewski

    Cooking Show

    Wielki finał tygodnia kuchni włoskiej w Focaccia Ristorante;
    Już w piątek 25 listopada kolacja na 4 ręce; 8-daniowe menu degustacyjne gotują
    gwiazda włoskiej gastronomii Diego Bongiovanni oraz Michał Rajewski Szef Kuchni Focaccia Ristorante

     

    CookingShow.jpg

    MENU:

    1. Crema di carciofi con funghi e formaggio di capra fresco
    Krem z topinambura z borowikami i świeżym kozim serem

    2. Caponata di gamberi e capesante
    Caponata z krewetek i przegrzebek

    3.Timballino di ricotta con misticanza, uova di quaglia e pancetta croccante
    Timbale z serem ricotta, sałatą misticanza, przepiórczymi jajami i chrupiącym boczkiem

    4. Cannellone alla Sorrentina
    Canelloni w stylu Sorrentina

    5. Risotto con Gorgonzola su crema di peperone rosso
    Risotto z Gorgonzolą na kremie z czerwonej papryki

    6. Petto d’anatra con confettura di cipolle rosse
    Pierś z kaczki z konfiturą z czerwonej cebuli z Tropei

    7. Panna cotta con mirtillo rosso e frolla
    Panna cotta z żurawiną i kruchym ciastem

    8. Brutti ma buoni (serviti con il caffè)
    Ciasteczka brutti ma buoni ( podawane z kawą)
     

     Rezerwacja stolików:

    +48 22 829 69 69

    restauracja@focaccia.pl

     

     

  • Tydzień Kuchni Włoskiej 21-27 listopada z okazji Tygodnia Kuchni Włoskiej wyjątkowe menu degustacyjne w promocyjnej cenie.

    Tydzień Kuchni Włoskiej

    21-27 listopada z okazji Tygodnia Kuchni Włoskiej wyjątkowe menu degustacyjne w promocyjnej cenie.

     

     ANTIPASTI
    Aperitivo Bar
    SPAGHETTI AGLIO E OLIO
    spaghetti peperoncino/
    czosnek/oliwa/rukola
    parmezanem spaghetti with chili/
    garlic/olive oil/rucola and parmezan
    TIRAMISU
    lody kawowe/amaretto/biszkopt
    coffee ice cream/amaretto/sponge cake

    lub

    ANTIPASTI
    Aperitivo Bar
    MERLUZO CON LA CAROTA
    dorsz na puree z marchwi/majonez kokosowy/fenkuł
    cod with carrot puree/coconut mayonnaice/fennel
    BLONDIE CON GELATO DO BANANA
    blondie z lodami bananowymi/fistaszki
    blondie with banana ice cream/peanuts

  • nowe menu Już od dzisiaj zapraszamy do degustacji nowych dań w karcie menu.

    nowe menu

    Drodzy Goście,

    Już od dzisiaj zapraszamy w Focaccia Ristorante do degustacji nowych pozycji w karcie menu.

    Aktualne menu

    TALEGGIO CON FICHI

    600_X_360_DSC_0671.jpg

     ZUPPA DI POLLO

    600x398_DSC_0694.jpg

    PIZZA GAMBERI CON FINOCCHIO

    600x398_DSC_0728.jpg

    BLONDIE CON GELATO DI BANANA

    600x398_DSC_0740.jpg

  • Restaurant Week Już 21-30 października zapraszamy na niezwykłe trzydaniowe doświadczenie kulinarne podczas kolejnej edycji Restaurant Week.

    Restaurant Week

    JUŻ 21-30 PAŹDZIERNIKA

    KOLEJNA EDYCJA RESTAURANT WEEK W FOCACCIA RISTORANTE

    ZAPRASZAMY NA TRZYDANIOWE DOŚWIADCZENIE KULINARNE 

    REZERWACJE STOLIKÓW: www.restaurantweek.pl

    Restaurant_week_600x400.jpg

    MENU: 

    CREMA DI CIPOLLE
    cebula perłowa/oliwa majerankowa/por

    WRW1.jpg

     ROAST-BEEF DI MANZO

    WRW3.jpg

    lub TAGLIATELLE AL PORCINI

    WRW4.jpg

    GELATO ALLA VANIGLIA

    WRW2.jpg 

  • 2 urodziny Focaccia Ristorante Jesteśmy z Państwem już 2 lata. 23 września obchodzimy nasze urodziny i zapraszamy do wspólnego świętowania!

    2 urodziny Focaccia Ristorante

    Zapraszamy Państwa na 2 urodziny Focaccia Ristorante
    23-25 września

     

    Specjalnie na tą okazję przygotowaliśmy:

     

    - Premierę i degustację Aperitivo Baru

    - Menu Degustacyjne Szefa Kuchni

    - Tort urodzinowy od Miodowa Cafe (23 września)

     

    Rezerwacja stolików:
    tel.: 22 829 69 69
    mail: restauracja@focaccia.pl
    ul. Senatorska 13/15
    Warszawa/Stare Miasto
    fb.com/restauracjafocaccia

    Darmowy parking dla Gości Restauracji

  • Fine Dining Restaurant Week Od 23 do 31 sierpnia zapraszamy do Focaccia Ristorante na Festiwal sztuki restauracyjnej Fine Dining Restaurant Week.

    Fine Dining Restaurant Week

    Od 23 do 31 sierpnia zapraszamy do  Focaccia Ristorante na Festiwal sztuki restauracyjnej  Fine Dining Restaurant Week. 
    Przyjdź i Pozwól Szefom Kuchni Focaccia Ristorante rozpieścić twoje podniebienie pięciodaniowym menu degustacyjnym
    Rezerwacje stolików na www.restaurantweek.pl
     

    Menu:

     

    MINESTRONE E RAVIOLI
    warzywa / bulion /ser ricotta

    TARTARE DI MANZO
    wołowina / szalotka / gorczyca / żółtko plastyczne

    MERLUZZA DELL'ATLANTICO
    dorsz / seler naciowy / kaszanka / sos drobiowy

    LONZA DI MAIALE
    polędwiczki wieprzowe / borowik / boczek / groszek / mięta

    MORE CON GELATO AL LATTICELLO
    jeżyny / maślanka / majeranek
     

  • Łukasz Toczek gotuje w Sztuczce Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji z 4 urodzin restauracji Sztuczka w Gdyni.

    Łukasz Toczek gotuje w Sztuczce

     

    Dwaj Szefowie  Kuchni Rafał Wałęsa z restauracji Sztuczka oraz Łukasz Toczek z Focaccia Ristorante połączyli swoje siły i stworzyli niesamowite menu na lunch oraz menu na kolację.Oto wyniki ich twórczej pracy.

    Wszystkich Gości, którzy chcieliby skosztować tych wspaniałych dań zapraszamy już 21 maja do Focaccia Ristorante na rewizytę, podczas której Szefowie ponownie dadzą popis swoich umiejętności - informacja dotycząca rezerwacji znajduje się na dole strony

    DSC_0079.JPG

    DSC_0096.JPG

    DSC_0129.JPG

    DSC_0137.JPG

    DSC_0195.JPG

    DSC_0237.JPG

    DSC_0261.JPG

    DSC_0271.JPG

    DSC_0373.JPG

    DSC_0432.JPG

    DSC_0387.JPG

    Focaccia_Sztuczka_Lunch-1.jpg

    Focaccia_Sztuczka_kolacja-1.jpg

    Rezerwacja i sprzedaż:

    mstolarewicz@zprsa.pl

    tel.: +48 22 829 64 94

    Focaccia Ristorante

    ul. Senatorska 13/15, 00-075 Warszawa/Stare Miasto

  • TOCZEK & WAŁĘSA Zapraszamy na niezwykłe wydarzenie kulinarne. Gotowanie na 4 ręce TOCZEK & WAŁĘSA z okazji 4 URODZIN SZTUCZKI 23/04/2016 oraz MAJÓWKI Z FOCACCIĄ 21/05/2016

    TOCZEK & WAŁĘSA

    Z okazji zbliżających się 4 urodzin Restauracji Sztuczka dwaj wybitni Szefowie Kuchni Toczek & Wałęsa połączyli siły i stworzyli na tą okazję wyjątkowe menu lunchowe oraz menu na kolację.

    Event odbędzie się w dwóch miastach i w dwóch terminach pod hasłami:

    4 URODZINY SZTUCZKI Wałęsa & Toczek - 23/04/2016 - Sztuczka- Gdynia

    MAJÓWKA Z FOCACCIA RISTORANTE Toczek & Wałęsa - 21/05/2016 - Focaccia Ristorante  - Warszawa

    Focaccia_Sztuczka_Lunch-1.jpg

     

    Focaccia_Sztuczka_kolacja-1.jpg

     

    Rezerwacja miejsc na 21/05/2016 - Focaccia Ristorante:

    Małgorzata Stolarewicz

    tel.: 795-546-484

    tel.: 22 829 64 94

    e-mail: mstolarewicz@zprsa.pl 

     

     

  • Restaurant Week Polska Zapraszamy na wiosenną edycję Restaurant Week Polska! Festiwal najlepszych Restauracji startuje już 1 kwietnia i potrwa dziesięć dni.

    Restaurant Week Polska

    Zapraszamy do Focaccia Ristorante na nasze popisowe trzydaniowe doświadczenie restauracyjne w promocyjnej cenie 39 PLN.

    Szef Kuchni, Łukasz Toczek zaprasza na:

    Menu I

    Przystawka

    Zupa krem z ziemniaków i pora

    Danie główne

    Boczek z pure selerowym i szpinakiem

    Deser

    Mus czekoladowo jogurtowy z owocami
     

    Menu II

    Przystawka

    Zupa krem z ziemniaków i pora

    Danie główne

    Raviolo con uovo

    Deser

    Mus czekoladowo jogurtowy z owocami

    szczegóły: Restaurant Week Polska
     

    DSC_1317.JPG

    2.png

    3.png

  • Catering Wielkanocny Zaskocz swoich gości przyjęciem w stylu Focaccia Ristorante! Wybierz menu jednej z najlepszych warszawskich restauracji według rankingu Warsaw Insidera 2015!

    Catering Wielkanocny

    Zaskocz swoich gości przyjęciem wielkanocnym w stylu Focaccia Ristorante! Wybierz menu jednej z najlepszych warszawskich restauracji według rankingu Warsaw Insidera 2015!

    Szef Kuchni, Łukasz Toczek w te Święta poleca:

    219350_catering_wielkanocny_focaccia_wybrany1_strona.jpg
     

     

    Na zamówienia czekamy do 24 marca - do godziny 16:00.

  • Dzień Kobiet w Focaccia Ristorante Tak miły dzień trzeba uczcić pysznie. Zachęcamy do spędzenia go z nami! Na 8 marca Szef Kuchni przygotował wyjątkowe kobiece menu degustacyjne.

    Dzień Kobiet w Focaccia Ristorante

    Święto wszystkich Pań tuż tuż! Zachęcamy do spędzenia go z nami! Na 8 marca Łukasz Toczek, Szef Kuchni przygotował wyjątkowe kobiece menu degustacyjne, a w nim:

    miecznik w avocado

    rissotto z małżami

    raviolo z jajkiem

    dorsz z porem

    lody pomarańczowe

    Cena: 150 zł/os.

    Na każdą z Pań odwiedzających w tym dniu restaurację, czekają prezenty:

    wyborny aperitif i urocza niespodzianka!

    dzie___kobiet2.jpg

     

  • Konkurs Walentynkowy Wszyscy wiemy, iż najprostsza droga do serca prowadzi właśnie przez żołądek, dlatego przygotowaliśmy dla Was KONKURS WALENTYNKOWY!

    Konkurs Walentynkowy

    Wszyscy wiemy, iż najprostsza droga do serca prowadzi właśnie przez żołądek, dlatego przygotowaliśmy dla Was KONKURS WALENTYNKOWY! W komentarzu pod postem na naszym fanpage na Facebooku, dosłownie w kilku zdaniach opiszcie dlaczego to właśnie Focaccia Ristorante jest miejscem, w którym chcecie spędzić wieczór walentynkowy. Komentarz najlepiej oddający romantyczny nastrój miejsca, nagrodzimy darmową kolacją dla 2 osób - 14 lutego o godzinie 18.00 w Focaccia Ristorante! Na Wasze komentarze czekamy do 11 lutego!

    KONKURS_WALENTYNKOWY___Kopia.png

    Konkurs_walentynkowy_regulamin.pdf

  • Walentynki Focaccia Ristorante zaprasza na walentynkowy weekend! W dniach 12-14 lutego serwujemy romantyczną kolację lub rodzinny obiad walentynkowy.

    Walentynki

    Focaccia_Walentynki_768x444.jpg

     

    Specjalnie dla wszystkich zakochanych Szef Kuchni Łukasz Toczek przygotował wyjątkowe menu degustacyjne składające się z pięciu miłosnych dań:

     

    12 lutego - 150 zł od osoby

    kalafior/borowik/oliwa truflowa

    małże św. Jakuba/kalafior/kawior/trufla

    łosoś /pomidor/seler/groszek

    polędwica wołowa/bruksela/puree z selera

    lody espresso/mascarpone/biszkopt/amaretto

     

    13 lutego - 150 zł od osoby

    consomme z jesiotra i wołowiny/pierożki z łososiem

    tatar wołowy/anchovies/żółtko plastycze/szalotka/trufle

    dorsz/por/puree z selera i szalotki

    kurczak/sałata rzymska/seler/wanilia/groszek zielony

    lody śmietankowe/słony karmel/biszkopt/

     

    14 lutego - 150 zł od osoby

    miecznik/avocado/majonez/rzodkiew

    jeleń/musztarda wędzona/jałowiec/mak

    jesiotr/pietruszka/borowik/gryka

    jagnięcina/ziemniak/szpinak/jabłko

    róża/truskawka/porzeczka/pączek

     

    14 lutego - 250 zł od osoby

    miecznik/avocado/majonez/rzodkiew

    Solaris/Sieggerebe , Winnica Srebrna Góra, 2014

    jesiotr/pietruszka/borowik/gryka

    Riesling Kastelberg Grand Cru, Alsace A.O.C., 2011

    jeleń/musztarda wędzona/jałowiec/mak

    Barolo D.O.C.G., Giacomo Grimaldi, 2009

    jagnięcina/ziemniak/szpinak/jabłko

    Chateneuf du Pape A.O.C, Domaine Lazaret, 2011

    róża/truskawka/porzeczka/pączek

    Porto Tawny 10 Years Old, Taylor's

     

    Również dla każdego Gościa przewidzieliśmy miłosny aperitif.

    Cena: 150 zł/osoba lub 250 zł/osoba menu degustacyjne z selekcją win

     

    Rezerwacje:

    tel.: 22 829 69 69

    e-mail: Restauracja@focaccia.pl

     

    Uwaga: na kolację 14 lutego rezerwacje są ważna wyłącznie po zapłaceniu zaliczki w wysokości 50 zł za osobę (lub 100 zł za osobę za menu z selekcją win). Wpłat można dokonywać w restauracji lub na konto 64 1240 5918 1111 0000 4910 9582 z dopiskiem: Kolacja walentynkowa w Focaccia Ristorante. Wpłaty na konto przyjmujemy najpóźniej do dnia 11 lutego. Wpłat w restauracji można dokonywać w terminie uzgodnionym z obsługą.

  • Czapka od Gault&Milllau dla Focaccia ristorante Niezależni eksperci smaku używając unikalnej metodologii wypracowanej przez kolejne pokolenia inspektorów Gault&Millau, oceniają i opisują najlepsze restauracje!

    Czapka od Gault&Milllau dla Focaccia ristorante

    Z radością informujemy, iż Focaccia Ristorante została wyróżniona czapką kucharską przewodnika Gault&Millau! Niezależni eksperci smaku używając unikalnej metodologii wypracowanej przez kolejne pokolenia inspektorów Gault&Millau, oceniają i opisują najlepsze restauracje! Żółty przewodnik, jest jednym z najbardziej wpływowych przewodników kulinarnych na świecie. Dyktuje trendy kulinarne w 12 krajach świata!

     

    gault_millau_polska_zolty_przewodnik_2016_b_iext30536447.jpg
     

  • Lunch dnia Od poniedziałku do piątku, w godzinach 12.00-16 Szef Kuchni poleca lunch dnia - zupa, danie główne, deser w cenie 35,00 zł. Sprawdź czym zaskoczymy Cię dzisiaj.

    Lunch dnia

    Lunch dnia
    05-09 października 2015
    35zł/zestaw

    Zestaw I

    Krem z białych warzyw
    pietruszka/seler/boczek

    Paella z owocami morza
    Krewetki/ośmiornice/ryż/pomidory

    Selekcja lodów
    Jabłko/czekolada/piwo
     

    Zestaw II

    Krem z białych warzyw
    pietruszka/seler/boczek

    Żeberka
    Żeberka/marchew/pietruszka/seler/suszone śliwki

    Selekcja lodów
    Jabłko/czekolada/piwo
     

     

     

  • Gęsina na Św. Marcina Akcja przywracająca tradycję prawdziwego ucztowania, a przede wszystkim zwyczaj jedzenia gęsi w listopadzie i grudniu.

    Gęsina na Św. Marcina

     

    Gęsina na Św. Marcina to ogólnopolska, slowfoodowa akcja przywracająca tradycję prawdziwego ucztowania, a przede wszystkim zwyczaj jedzenia gęsi w listopadzie i grudniu. Z tej też okazji, już od jutra w karcie menu Focaccia Ristorante zagości gęś serwowana w autorskim wydaniu Szefa Kuchni, Łukasz Toczka. Gęsinowe dania podawane będą aż do 13 grudnia.

    Akcja Gęsina na Św. Marcina to też szereg atrakcji towarzyszących, jak konkurs dla Szefów Kuchni na najlepszy przepis na gęsinę, czy cykl prezentacji rodzimych ras gęsi, w tym roku – gęsi biłgorajskiej.

    Szczegóły na www.gesina.pl

    Gorąco zapraszamy do Focaccia Ristorante na gęsinową ucztę!

    195660_Gesina_na_sw_Marcina_focaccia_B1_DRUK.jpg