
W związku ze zbliżającymi się Świętami Bożego Narodzenia zapraszamy do organizacji:
- Imprez rodzinnych w świątecznym klimacie
- Spotkań opłatkowych
- Wigilii firmowych
Proponujemy Państwu menu oparte na tradycyjnych polskich przepisach we współczesnej interpretacji Szefa Kuchni. Każdą uroczystość przygotowujemy indywidualnie a potrawy komponowane są zgodnie z preferencjami naszych Gości.
W naszej świątecznej karcie dań znajduje się m.in.
- Tradycyjna sałatka jarzynowa
- Sałatka z owczym serem, burakiem i soczewicą
- Śledź z soczewicą, imbirem i marynowaną gruszką
- Carpaccio z marynowanego łososia z sałatką z kopru włoskiego i pomarańczy z musem chrzanowym
- Śledź matijas z wędzonymi ziemniakami, piklowaną szalotką i burakami z miodem gryczanym
- Carpaccio z buraka z serem korycińskim z czarnuszką, prażonymi pestkami dyni i rukolą
- Domowy pasztet z piklami, musem z duszonych jabłek z chrzanem i śmietaną
- Ziemniaki pieczone w miodzie ze śledziem, jabłkami i wiejską śmietaną
- Łosoś gravlax z sosem z musztardy Dijon i miodu akacjowego z siekanym koprem
- Barszcz czerwony z jabłkiem i majerankiem serwowany z uszkami z grzybami
- Bulion grzybowy z łazankami i wędzoną śliwką
- Krem z białych warzyw korzeniowych z pesto słonecznikowym i oliwą ziołową
- Consomme grzybowe z ravioli borowikowym i palonym masłem
- Pstrąg łososiowy na kremowej polencie serwowany z borowikiem i listkami brukselki
- Pierogi z solonym dorszem i wędzonym twarogiem, selerowa i olejem rzepakowym.
- Schab karkowy z rozmarynem i czosnkiem w sosie z grzybów leśnych
- Dorsz z puree dyniowym serwowany z sałatką z warzyw korzeniowych i kruszonką z miodowego chleba i słonecznika
- Polędwica wieprzowa z gnocchi rozmarynowymi w sosie z grzybów leśnych i chutneyem buraczkowym
- Ravioli z kaczką w sosie szafranowo-pomarańczowym
- Confitowane udko kacze z borowikową polentą, suską sechlońską i bakłażanem
Desery (dwa do wyboru):
- Tradycyjny sernik ze skórką pomarańczową
- Miodownik z orzechami włoskimi
- Panna cotta waniliowa z sosem jagodowym i borówkami podana na piernikowej kruszonce
- Trufla tiramisu podana na cytrynowej bezie
- Brownie trzy kolory serwowane na ziemi jadalnej z orzechami laskowymi i sosem malinowym
Rezerwacje:
Natasza Vieweger
Tel. 601 262 900
E-mail: nvieweger@zprsa.pl