LUNCH DNIA
LUNCH DNIA

Bon podarunkowy Focaccia Ristorante

Czas spędzony wspólnie przy stole i pyszne jedzenie? Bon podarunkowy do Focaccia Ristorante to świetny pomysł na świąteczny prezent.

Bon można kupić w restauracji w godzinach funkcjonowania restauracji.

  • Obdaruj swoich bliskich wybornym prezentem - bon podarunkowy Focaccia Ristorante to świetny pomysł na świąteczny prezent.
  • Bon można kupić na dowolną kwotę, termin ważności bonu jest ustalany wg życzenia Klienta
  • Szczególnie polecamy 5-daniowe menu degustacyjne Szefa Kuchni w cenie 130 zł/osoba.
  • Szczegółowych informacji udziela manager restauracji Łukasz Tlołka nr tel. 668 372 909

qqq.jpg

 

Ostatnie Wpisy

  • Restaurant Week 2019 Zapraszamy do udziału w największym polskim festiwalu kulinarnym

    Restaurant Week 2019

     

    Ruszyły zapisy na wiosenną edycję Restaurant Week Polska! Festiwal odbędzie się się w dniach 3-17 kwietnia i wystartuje w nim ponad 400 najlepszych restauracji z 35 miast. Jak zwykle nie mogło nas zabraknąć w tym zaszczytnym gronie.

    Motywem przewodnim wydarzenia jest hasło #SzanujJedzenie nawiązujące do idei świadomej konsumpcji oraz filozofii zero-waste. 

    Rezerwacji możecie dokonywać na stronie: www.RestaurantWeek.pl.

    Do zobaczenia przy stole!
     

  • Walentynki w Focaccia Ristorante Na Walentynki przygotowaliśmy specjalną ofertę dla zakochanych

    Walentynki w Focaccia Ristorante

     

    Kolacja Walentynkowa

    14-17 lutego

     

     

    Welcome drink - Prosecco di Maria

     

    Fondue serowe z pieczarkami

     

    Zupa cytrynowa z krewetkami, anyżem i kardamonem

     

    Ossobuco cielęce z warzywnym ratatouille

     

    lub

     

    Risotto z dynią, orzechami laskowymi i kolendrą

     

    Płonące naleśniki z musem czekoladowym

     

     

    - 199 zł za parę –

     

    Nasz sommelier poleca wina:

     

    *Primitvo di Manduria “Lu Rappaio”, Masca del Tacco, Puglia, Włochy

    *Fiano „L Uetta”, Masca del Tacco, Włochy

     

    - 52,50 zł / butelka -

     

     

    Oferta ważna od czwartku 14.02.2019 do niedzieli 17.02.2019.

    UWAGA: W dniu 14.02.2019 przyjmujemy rezerwacje stolików na godzinę 17:30 i na 20:00.

     

     

    Rezerwacje:

    + 48 22 829 69 69

    restauracja@focaccia.pl

     

     

     

    zupa cytrynowa

  • OSPITALITÀ ITALIANA Prestiżowe wyróżnienie dla Focaccia Ristorante

    OSPITALITÀ ITALIANA

     

    Włoska Izba Handlowo-Przemysłowa w Polsce po raz kolejny uhonorowała Focaccia Ristorante certyfikatem Ospitalita Italiana. Jest to dokument potwierdzający najwyższą jakość kuchni i rekomendujący to miejsce jako jedną z najlepszych włoskich restauracji w Polsce!

     

    Certyfikat OSPTALITÀ ITALIANA przyznawany jest przez Włoską Izbę Handlowo-Przemysłową w Polsce przy wsparciu Unioncamere (Włoskie Zjednoczenie Izb Handlu, Przemysłu i Rzemiosła). Ma na celu wyłonienie i oznaczenie włoskich restauracji za granicami Włoch, które przestrzegają najwyższych standardów jakości. Restauracje podlegające ocenie punktowane są na podstawie wielu kryteriów, min.: składu Menu (minimum w połowie powinno składać się z włoskich, tradycyjnych dań), oferty sommelierskiej (w karcie muszą znajdować się włoskie wina) oraz jakości używanych produktów (wymaga się, by w kuchni używano produktów pochodzenia włoskiego, oznaczonych odpowiednimi certyfikatami).

    W Polsce znak jakości Ospitalità Italiana  przyznawany jest dopiero od kilku lat. Restauracja Focaccia Ristorante, mieszcząca się w pięciogwiazdkowym Hotelu Bellotto w Warszawie, uzyskała to prestiżowe wyróżnienie już po raz drugi. Tym samym po raz kolejny uzyskała rekomendację jako jedna z najlepszych włoskich restauracji w Polsce.

     

  • Piękne chwile w Focaccia Ristorante W związku ze zbliżającymi się Świętami Bożego Narodzenia zapraszamy do organizacji imprez rodzinnych, spotkań opłatkowych i wigilii firmowych w zaciszu naszej restauracji.

    Piękne chwile w Focaccia Ristorante

     

    W związku ze zbliżającymi się Świętami Bożego Narodzenia zapraszamy do organizacji:

    • Imprez rodzinnych w świątecznym klimacie
    • Spotkań opłatkowych
    • Wigilii firmowych

    Proponujemy Państwu menu oparte na tradycyjnych polskich przepisach we współczesnej interpretacji Szefa Kuchni. Każdą uroczystość przygotowujemy indywidualnie a potrawy komponowane są zgodnie z preferencjami naszych Gości. 

    W naszej świątecznej karcie dań znajduje się m.in.

    • Tradycyjna sałatka jarzynowa
    • Sałatka z owczym serem, burakiem i soczewicą
    • Śledź z soczewicą, imbirem i marynowaną gruszką
    • Carpaccio z marynowanego łososia z sałatką z kopru włoskiego i pomarańczy z musem chrzanowym 
    • Śledź matijas z wędzonymi ziemniakami, piklowaną szalotką i burakami z miodem gryczanym
    • Carpaccio z buraka z serem korycińskim z czarnuszką, prażonymi pestkami dyni i rukolą
    • Domowy pasztet z piklami, musem z duszonych jabłek z chrzanem i śmietaną
    • Ziemniaki pieczone w miodzie ze śledziem, jabłkami i wiejską śmietaną
    • Łosoś gravlax z sosem z musztardy Dijon i miodu akacjowego z siekanym koprem
    • Barszcz czerwony z jabłkiem i majerankiem serwowany z uszkami z grzybami
    • Bulion grzybowy z łazankami i wędzoną śliwką
    • Krem z białych warzyw korzeniowych z pesto słonecznikowym i oliwą ziołową
    • Consomme grzybowe z ravioli borowikowym i palonym masłem
    • Pstrąg łososiowy na kremowej polencie serwowany z borowikiem i listkami brukselki
    • Pierogi z solonym dorszem i wędzonym twarogiem, selerowa i olejem rzepakowym.
    • Schab karkowy z rozmarynem i czosnkiem w sosie z grzybów leśnych
    • Dorsz z puree dyniowym serwowany z sałatką z warzyw korzeniowych i kruszonką z miodowego chleba i słonecznika
    • Polędwica wieprzowa z gnocchi rozmarynowymi w sosie z grzybów leśnych i chutneyem buraczkowym
    • Ravioli z kaczką w sosie szafranowo-pomarańczowym
    • Confitowane udko kacze z borowikową polentą, suską sechlońską i bakłażanem

    Desery (dwa do wyboru): 

    • Tradycyjny sernik ze skórką pomarańczową
    • Miodownik z orzechami włoskimi
    • Panna cotta waniliowa z sosem jagodowym i borówkami podana na piernikowej kruszonce
    • Trufla tiramisu podana na cytrynowej bezie
    • Brownie trzy kolory serwowane na ziemi jadalnej z orzechami laskowymi i sosem malinowym

     

    Rezerwacje:

    Natasza Vieweger

    Tel. 601 262 900

    E-mail: nvieweger@zprsa.pl

  • Polubić poniedziałki W poniedziałki do każdej zamówionej pizzy druga taka sama lub tańsza pizza GRATIS!

    Polubić poniedziałki

     

    Focaccia Ristorante wie jak polubić poniedziałki! Tego dnia do każdej zamówionej pizzy drugą taką samą lub tańszą otrzymacie GRATIS!  Oferta nie łączy się z innymi promocjami.

    Zapraszamy! 🍕🍕