LUNCH DNIA
LUNCH DNIA
01.02.2018

Menu Walentynkowe w Focaccia Ristorante


Cena 200 zł za parę
 


 

 STUZZICO DI BENUENUTO

 


 

CREMA DI BARBABIETOLE E LAMPONI CON SPUMA DI BUFALA
Krem z buraków i malin z pianą z sera Mozzarella di Bufala
Creamy beet and raspberries soup with Mozzarella di Bufala cheese foam

DSC_0326.JPG
 


 

RISOTTO CON VONGOLE, CARCIOFI E CAVIALE
Risotto z karczochami, vongolami i kawiorem
Risotto with artichokes, vongole and caviar

 DSC_0419.JPG


 

SKREI CON LATTUGA ROMANA, UVETTA E PINOLI
Skrei z sałatą rzymską, rodzynkami i orzeszkami Pini
Skrei with romaine lettuce, raisins and pine nuts

DSC_0423.JPG


 

MOUSSE AL CIOCCOLATO E PEPERONCINO CON COULIS DI ANANAS E PEPE ROSA
Mus czekoladowy z peperoncino podany z coulis z ananasa i czerwonego pieprzu
Chocolate mousse with peperoncino served with pineapple and red pepper coulis

 

 

 

Ostatnie Wpisy

  • Restaurant Week 2019 Zapraszamy do udziału w największym polskim festiwalu kulinarnym

    Restaurant Week 2019

     

    Ruszyły zapisy na wiosenną edycję Restaurant Week Polska! Festiwal odbędzie się się w dniach 3-17 kwietnia i wystartuje w nim ponad 400 najlepszych restauracji z 35 miast. Jak zwykle nie mogło nas zabraknąć w tym zaszczytnym gronie.

    Motywem przewodnim wydarzenia jest hasło #SzanujJedzenie nawiązujące do idei świadomej konsumpcji oraz filozofii zero-waste. 

    Rezerwacji możecie dokonywać na stronie: www.RestaurantWeek.pl.

    Do zobaczenia przy stole!
     

  • Walentynki w Focaccia Ristorante Na Walentynki przygotowaliśmy specjalną ofertę dla zakochanych

    Walentynki w Focaccia Ristorante

     

    Kolacja Walentynkowa

    14-17 lutego

     

     

    Welcome drink - Prosecco di Maria

     

    Fondue serowe z pieczarkami

     

    Zupa cytrynowa z krewetkami, anyżem i kardamonem

     

    Ossobuco cielęce z warzywnym ratatouille

     

    lub

     

    Risotto z dynią, orzechami laskowymi i kolendrą

     

    Płonące naleśniki z musem czekoladowym

     

     

    - 199 zł za parę –

     

    Nasz sommelier poleca wina:

     

    *Primitvo di Manduria “Lu Rappaio”, Masca del Tacco, Puglia, Włochy

    *Fiano „L Uetta”, Masca del Tacco, Włochy

     

    - 52,50 zł / butelka -

     

     

    Oferta ważna od czwartku 14.02.2019 do niedzieli 17.02.2019.

    UWAGA: W dniu 14.02.2019 przyjmujemy rezerwacje stolików na godzinę 17:30 i na 20:00.

     

     

    Rezerwacje:

    + 48 22 829 69 69

    restauracja@focaccia.pl

     

     

     

    zupa cytrynowa

  • OSPITALITÀ ITALIANA Prestiżowe wyróżnienie dla Focaccia Ristorante

    OSPITALITÀ ITALIANA

     

    Włoska Izba Handlowo-Przemysłowa w Polsce po raz kolejny uhonorowała Focaccia Ristorante certyfikatem Ospitalita Italiana. Jest to dokument potwierdzający najwyższą jakość kuchni i rekomendujący to miejsce jako jedną z najlepszych włoskich restauracji w Polsce!

     

    Certyfikat OSPTALITÀ ITALIANA przyznawany jest przez Włoską Izbę Handlowo-Przemysłową w Polsce przy wsparciu Unioncamere (Włoskie Zjednoczenie Izb Handlu, Przemysłu i Rzemiosła). Ma na celu wyłonienie i oznaczenie włoskich restauracji za granicami Włoch, które przestrzegają najwyższych standardów jakości. Restauracje podlegające ocenie punktowane są na podstawie wielu kryteriów, min.: składu Menu (minimum w połowie powinno składać się z włoskich, tradycyjnych dań), oferty sommelierskiej (w karcie muszą znajdować się włoskie wina) oraz jakości używanych produktów (wymaga się, by w kuchni używano produktów pochodzenia włoskiego, oznaczonych odpowiednimi certyfikatami).

    W Polsce znak jakości Ospitalità Italiana  przyznawany jest dopiero od kilku lat. Restauracja Focaccia Ristorante, mieszcząca się w pięciogwiazdkowym Hotelu Bellotto w Warszawie, uzyskała to prestiżowe wyróżnienie już po raz drugi. Tym samym po raz kolejny uzyskała rekomendację jako jedna z najlepszych włoskich restauracji w Polsce.