LUNCH DNIA
LUNCH DNIA

 

Kolacja Walentynkowa

14-17 lutego

 

 

Welcome drink - Prosecco di Maria

 

Fondue serowe z pieczarkami

 

Zupa cytrynowa z krewetkami, anyżem i kardamonem

 

Ossobuco cielęce z warzywnym ratatouille

 

lub

 

Risotto z dynią, orzechami laskowymi i kolendrą

 

Płonące naleśniki z musem czekoladowym

 

 

- 199 zł za parę –

 

Nasz sommelier poleca wina:

 

*Primitvo di Manduria “Lu Rappaio”, Masca del Tacco, Puglia, Włochy

*Fiano „L Uetta”, Masca del Tacco, Włochy

 

- 52,50 zł / butelka -

 

 

Oferta ważna od czwartku 14.02.2019 do niedzieli 17.02.2019.

UWAGA: W dniu 14.02.2019 przyjmujemy rezerwacje stolików na godzinę 17:30 i na 20:00.

 

 

Rezerwacje:

+ 48 22 829 69 69

restauracja@focaccia.pl

 

 

 

zupa cytrynowa

Ostatnie Wpisy

  • Restaurant Week 2019 Zapraszamy do udziału w największym polskim festiwalu kulinarnym

    Restaurant Week 2019

     

    Ruszyły zapisy na wiosenną edycję Restaurant Week Polska! Festiwal odbędzie się się w dniach 3-17 kwietnia i wystartuje w nim ponad 400 najlepszych restauracji z 35 miast. Jak zwykle nie mogło nas zabraknąć w tym zaszczytnym gronie.

    Motywem przewodnim wydarzenia jest hasło #SzanujJedzenie nawiązujące do idei świadomej konsumpcji oraz filozofii zero-waste. 

    Rezerwacji możecie dokonywać na stronie: www.RestaurantWeek.pl.

    Do zobaczenia przy stole!
     

  • OSPITALITÀ ITALIANA Prestiżowe wyróżnienie dla Focaccia Ristorante

    OSPITALITÀ ITALIANA

     

    Włoska Izba Handlowo-Przemysłowa w Polsce po raz kolejny uhonorowała Focaccia Ristorante certyfikatem Ospitalita Italiana. Jest to dokument potwierdzający najwyższą jakość kuchni i rekomendujący to miejsce jako jedną z najlepszych włoskich restauracji w Polsce!

     

    Certyfikat OSPTALITÀ ITALIANA przyznawany jest przez Włoską Izbę Handlowo-Przemysłową w Polsce przy wsparciu Unioncamere (Włoskie Zjednoczenie Izb Handlu, Przemysłu i Rzemiosła). Ma na celu wyłonienie i oznaczenie włoskich restauracji za granicami Włoch, które przestrzegają najwyższych standardów jakości. Restauracje podlegające ocenie punktowane są na podstawie wielu kryteriów, min.: składu Menu (minimum w połowie powinno składać się z włoskich, tradycyjnych dań), oferty sommelierskiej (w karcie muszą znajdować się włoskie wina) oraz jakości używanych produktów (wymaga się, by w kuchni używano produktów pochodzenia włoskiego, oznaczonych odpowiednimi certyfikatami).

    W Polsce znak jakości Ospitalità Italiana  przyznawany jest dopiero od kilku lat. Restauracja Focaccia Ristorante, mieszcząca się w pięciogwiazdkowym Hotelu Bellotto w Warszawie, uzyskała to prestiżowe wyróżnienie już po raz drugi. Tym samym po raz kolejny uzyskała rekomendację jako jedna z najlepszych włoskich restauracji w Polsce.

     

  • Piękne chwile w Focaccia Ristorante W związku ze zbliżającymi się Świętami Bożego Narodzenia zapraszamy do organizacji imprez rodzinnych, spotkań opłatkowych i wigilii firmowych w zaciszu naszej restauracji.

    Piękne chwile w Focaccia Ristorante

     

    W związku ze zbliżającymi się Świętami Bożego Narodzenia zapraszamy do organizacji:

    • Imprez rodzinnych w świątecznym klimacie
    • Spotkań opłatkowych
    • Wigilii firmowych

    Proponujemy Państwu menu oparte na tradycyjnych polskich przepisach we współczesnej interpretacji Szefa Kuchni. Każdą uroczystość przygotowujemy indywidualnie a potrawy komponowane są zgodnie z preferencjami naszych Gości. 

    W naszej świątecznej karcie dań znajduje się m.in.

    • Tradycyjna sałatka jarzynowa
    • Sałatka z owczym serem, burakiem i soczewicą
    • Śledź z soczewicą, imbirem i marynowaną gruszką
    • Carpaccio z marynowanego łososia z sałatką z kopru włoskiego i pomarańczy z musem chrzanowym 
    • Śledź matijas z wędzonymi ziemniakami, piklowaną szalotką i burakami z miodem gryczanym
    • Carpaccio z buraka z serem korycińskim z czarnuszką, prażonymi pestkami dyni i rukolą
    • Domowy pasztet z piklami, musem z duszonych jabłek z chrzanem i śmietaną
    • Ziemniaki pieczone w miodzie ze śledziem, jabłkami i wiejską śmietaną
    • Łosoś gravlax z sosem z musztardy Dijon i miodu akacjowego z siekanym koprem
    • Barszcz czerwony z jabłkiem i majerankiem serwowany z uszkami z grzybami
    • Bulion grzybowy z łazankami i wędzoną śliwką
    • Krem z białych warzyw korzeniowych z pesto słonecznikowym i oliwą ziołową
    • Consomme grzybowe z ravioli borowikowym i palonym masłem
    • Pstrąg łososiowy na kremowej polencie serwowany z borowikiem i listkami brukselki
    • Pierogi z solonym dorszem i wędzonym twarogiem, selerowa i olejem rzepakowym.
    • Schab karkowy z rozmarynem i czosnkiem w sosie z grzybów leśnych
    • Dorsz z puree dyniowym serwowany z sałatką z warzyw korzeniowych i kruszonką z miodowego chleba i słonecznika
    • Polędwica wieprzowa z gnocchi rozmarynowymi w sosie z grzybów leśnych i chutneyem buraczkowym
    • Ravioli z kaczką w sosie szafranowo-pomarańczowym
    • Confitowane udko kacze z borowikową polentą, suską sechlońską i bakłażanem

    Desery (dwa do wyboru): 

    • Tradycyjny sernik ze skórką pomarańczową
    • Miodownik z orzechami włoskimi
    • Panna cotta waniliowa z sosem jagodowym i borówkami podana na piernikowej kruszonce
    • Trufla tiramisu podana na cytrynowej bezie
    • Brownie trzy kolory serwowane na ziemi jadalnej z orzechami laskowymi i sosem malinowym

     

    Rezerwacje:

    Natasza Vieweger

    Tel. 601 262 900

    E-mail: nvieweger@zprsa.pl