LUNCH DNIA
LUNCH DNIA

Festiwal makaronów w Focaccia Ristorante

Od 11 do 26 marca zapraszamy wszystkich do Focaccia Ristorante na Festiwal Makaronów. Szef Kuchni, Michał Rajewski, przygotował dla Państwa 10 wyjątkowych dań z pastami.

1.jpg

 

TAGLITATELLE CON PANCETTA E CREMA
Tagliatelle z Pancettą, śmietaną i czosnkiem
Tagliatelle with Pancetta, cream and garlic
30 zł

TAGLIATELLE DI SEPIA CON COZZE
Tagilatelle z sepią, mulami, natką pietruszki i czosnkiem
Tagilatelle with sepia, mussels, parsley and garlic
30 zł

DSC_0403.500.jpg

SPAGHETTI PUTANESCA
Spaghetti puttanesca z kaparami, pomidorami , anchois i chilli
Puttanesca spaghetti with capers, tomatoes, anchovies and chilli
30 zł

DSC_0389.500.jpg

TAGLIATELLE CON SPINACHI E GORGONZOLA
Tagliatelle ze szpinakiem i gorgonzolą
Tagliatelle with spinach and gorgonzola cheese
30 zł

DSC_0444.500.jpg

SPAGHETTI CON PORTOBELLO
Spaghetti z Portobello, truflą i parmezanem
Spaghetti with Portobello , truffle and parmesan cheese
30 zł

SPAGHETTI AGLIO E OLIO
Domowe spaghetti z czosnkiem, oliwą i pepperoncino
Homemade spaghetti with olive oil, garlic and pepperoncino
24 zł

RAVIOLI ALLA SORRENTINA
Raviolo z ricottą, szynka włoską i płynnym żółtkiem
Raviolo with ricotta cheese, italian ham and liquid yolk
29 zł

PICI
Domowe kluski szpinakowe z boczkiem, pomidorami i szalotką
Homemade spinach noodles with bacon, tomatoes and shallots
30 zł

GNOCCHI CON BURRO E SALVIA
Gnocchi z szałwią, masłem i parmezanem
Gnocchi with sage, butter and parmezan cheese
30 zł

SPAGHETTI AI GAMBERI
Spaghetti z krewetkami na białym winie, czosnkiem i zieloną pietruszką
Spaghetti with shrimps with white wine, garlic and parsley
49 zł 

W Focaccia Ristorante wszystkie makarony przygotowujemy na miejscu:

Więcej naszych filmów znajdziesz na naszym kanale Focaccia Ristorante na YouTube

 

Ostatnie Wpisy

  • Walentynki w Focaccia Ristorante Na Walentynki przygotowaliśmy specjalną ofertę dla zakochanych

    Walentynki w Focaccia Ristorante

     

    Kolacja Walentynkowa

    14-17 lutego

     

     

    Welcome drink - Prosecco di Maria

     

    Fondue serowe z pieczarkami

     

    Zupa cytrynowa z krewetkami, anyżem i kardamonem

     

    Ossobuco cielęce z warzywnym ratatouille

     

    lub

     

    Risotto z dynią, orzechami laskowymi i kolendrą

     

    Płonące naleśniki z musem czekoladowym

     

     

    - 199 zł za parę –

     

    Nasz sommelier poleca wina:

     

    *Primitvo di Manduria “Lu Rappaio”, Masca del Tacco, Puglia, Włochy

    *Fiano „L Uetta”, Masca del Tacco, Włochy

     

    - 52,50 zł / butelka -

     

     

    Oferta ważna od czwartku 14.02.2019 do niedzieli 17.02.2019.

    UWAGA: W dniu 14.02.2019 przyjmujemy rezerwacje stolików na godzinę 17:30 i na 20:00.

     

     

    Rezerwacje:

    + 48 22 829 69 69

    restauracja@focaccia.pl

     

     

     

    zupa cytrynowa

  • OSPITALITÀ ITALIANA Prestiżowe wyróżnienie dla Focaccia Ristorante

    OSPITALITÀ ITALIANA

     

    Włoska Izba Handlowo-Przemysłowa w Polsce po raz kolejny uhonorowała Focaccia Ristorante certyfikatem Ospitalita Italiana. Jest to dokument potwierdzający najwyższą jakość kuchni i rekomendujący to miejsce jako jedną z najlepszych włoskich restauracji w Polsce!

     

    Certyfikat OSPTALITÀ ITALIANA przyznawany jest przez Włoską Izbę Handlowo-Przemysłową w Polsce przy wsparciu Unioncamere (Włoskie Zjednoczenie Izb Handlu, Przemysłu i Rzemiosła). Ma na celu wyłonienie i oznaczenie włoskich restauracji za granicami Włoch, które przestrzegają najwyższych standardów jakości. Restauracje podlegające ocenie punktowane są na podstawie wielu kryteriów, min.: składu Menu (minimum w połowie powinno składać się z włoskich, tradycyjnych dań), oferty sommelierskiej (w karcie muszą znajdować się włoskie wina) oraz jakości używanych produktów (wymaga się, by w kuchni używano produktów pochodzenia włoskiego, oznaczonych odpowiednimi certyfikatami).

    W Polsce znak jakości Ospitalità Italiana  przyznawany jest dopiero od kilku lat. Restauracja Focaccia Ristorante, mieszcząca się w pięciogwiazdkowym Hotelu Bellotto w Warszawie, uzyskała to prestiżowe wyróżnienie już po raz drugi. Tym samym po raz kolejny uzyskała rekomendację jako jedna z najlepszych włoskich restauracji w Polsce.

     

  • Piękne chwile w Focaccia Ristorante W związku ze zbliżającymi się Świętami Bożego Narodzenia zapraszamy do organizacji imprez rodzinnych, spotkań opłatkowych i wigilii firmowych w zaciszu naszej restauracji.

    Piękne chwile w Focaccia Ristorante

     

    W związku ze zbliżającymi się Świętami Bożego Narodzenia zapraszamy do organizacji:

    • Imprez rodzinnych w świątecznym klimacie
    • Spotkań opłatkowych
    • Wigilii firmowych

    Proponujemy Państwu menu oparte na tradycyjnych polskich przepisach we współczesnej interpretacji Szefa Kuchni. Każdą uroczystość przygotowujemy indywidualnie a potrawy komponowane są zgodnie z preferencjami naszych Gości. 

    W naszej świątecznej karcie dań znajduje się m.in.

    • Tradycyjna sałatka jarzynowa
    • Sałatka z owczym serem, burakiem i soczewicą
    • Śledź z soczewicą, imbirem i marynowaną gruszką
    • Carpaccio z marynowanego łososia z sałatką z kopru włoskiego i pomarańczy z musem chrzanowym 
    • Śledź matijas z wędzonymi ziemniakami, piklowaną szalotką i burakami z miodem gryczanym
    • Carpaccio z buraka z serem korycińskim z czarnuszką, prażonymi pestkami dyni i rukolą
    • Domowy pasztet z piklami, musem z duszonych jabłek z chrzanem i śmietaną
    • Ziemniaki pieczone w miodzie ze śledziem, jabłkami i wiejską śmietaną
    • Łosoś gravlax z sosem z musztardy Dijon i miodu akacjowego z siekanym koprem
    • Barszcz czerwony z jabłkiem i majerankiem serwowany z uszkami z grzybami
    • Bulion grzybowy z łazankami i wędzoną śliwką
    • Krem z białych warzyw korzeniowych z pesto słonecznikowym i oliwą ziołową
    • Consomme grzybowe z ravioli borowikowym i palonym masłem
    • Pstrąg łososiowy na kremowej polencie serwowany z borowikiem i listkami brukselki
    • Pierogi z solonym dorszem i wędzonym twarogiem, selerowa i olejem rzepakowym.
    • Schab karkowy z rozmarynem i czosnkiem w sosie z grzybów leśnych
    • Dorsz z puree dyniowym serwowany z sałatką z warzyw korzeniowych i kruszonką z miodowego chleba i słonecznika
    • Polędwica wieprzowa z gnocchi rozmarynowymi w sosie z grzybów leśnych i chutneyem buraczkowym
    • Ravioli z kaczką w sosie szafranowo-pomarańczowym
    • Confitowane udko kacze z borowikową polentą, suską sechlońską i bakłażanem

    Desery (dwa do wyboru): 

    • Tradycyjny sernik ze skórką pomarańczową
    • Miodownik z orzechami włoskimi
    • Panna cotta waniliowa z sosem jagodowym i borówkami podana na piernikowej kruszonce
    • Trufla tiramisu podana na cytrynowej bezie
    • Brownie trzy kolory serwowane na ziemi jadalnej z orzechami laskowymi i sosem malinowym

     

    Rezerwacje:

    Natasza Vieweger

    Tel. 601 262 900

    E-mail: nvieweger@zprsa.pl

  • Polubić poniedziałki W poniedziałki do każdej zamówionej pizzy druga taka sama lub tańsza pizza GRATIS!

    Polubić poniedziałki

     

    Focaccia Ristorante wie jak polubić poniedziałki! Tego dnia do każdej zamówionej pizzy drugą taką samą lub tańszą otrzymacie GRATIS!  Oferta nie łączy się z innymi promocjami.

    Zapraszamy! 🍕🍕