LUNCH DNIA
LUNCH DNIA

276603_menu_swiateczne_828x315.jpg

Zapraszamy na magiczne chwile w Focaccia Ristorante z bożonarodzeniowym menu.

Zuppa di pesce 30,00 PLN
dorsz/mule/krewetki/koper włoski/pomidory/chili/natka pietruszki
cod/mule/shrimp/fennel/tomatos/chili/parsley

Carpaccio di polpo con sedano 46,00 PLN
ośmiornica/mus grapefruit/mango/kiełki rzodkiewki/pomidorki cherry
octopus/grapefruit mousse/mango/radish sprouts/cherry tomatoes

Lucioperca con guinoa 55,00 PLN
sandacz/komosa ryżowa/ seler naciowy/zielone jabłko
zander/quinoa/celery/green apple

Pannetone 29,00 PLN
lody bombard ino/rumb piernikowy/sos angielski
bombardino ice cream / gingerbread rhumb /anglaise souse

Menu dostępne w terminie 7-23 grudnia.

Ostatnie Wpisy

  • OSPITALITÀ ITALIANA Prestiżowe wyróżnienie dla Focaccia Ristorante

    OSPITALITÀ ITALIANA

     

    Włoska Izba Handlowo-Przemysłowa w Polsce po raz kolejny uhonorowała Focaccia Ristorante certyfikatem Ospitalita Italiana. Jest to dokument potwierdzający najwyższą jakość kuchni i rekomendujący to miejsce jako jedną z najlepszych włoskich restauracji w Polsce!

     

    Certyfikat OSPTALITÀ ITALIANA przyznawany jest przez Włoską Izbę Handlowo-Przemysłową w Polsce przy wsparciu Unioncamere (Włoskie Zjednoczenie Izb Handlu, Przemysłu i Rzemiosła). Ma na celu wyłonienie i oznaczenie włoskich restauracji za granicami Włoch, które przestrzegają najwyższych standardów jakości. Restauracje podlegające ocenie punktowane są na podstawie wielu kryteriów, min.: składu Menu (minimum w połowie powinno składać się z włoskich, tradycyjnych dań), oferty sommelierskiej (w karcie muszą znajdować się włoskie wina) oraz jakości używanych produktów (wymaga się, by w kuchni używano produktów pochodzenia włoskiego, oznaczonych odpowiednimi certyfikatami).

    W Polsce znak jakości Ospitalità Italiana  przyznawany jest dopiero od kilku lat. Restauracja Focaccia Ristorante, mieszcząca się w pięciogwiazdkowym Hotelu Bellotto w Warszawie, uzyskała to prestiżowe wyróżnienie już po raz drugi. Tym samym po raz kolejny uzyskała rekomendację jako jedna z najlepszych włoskich restauracji w Polsce.

     

  • Piękne chwile w Focaccia Ristorante W związku ze zbliżającymi się Świętami Bożego Narodzenia zapraszamy do organizacji imprez rodzinnych, spotkań opłatkowych i wigilii firmowych w zaciszu naszej restauracji.

    Piękne chwile w Focaccia Ristorante

     

    W związku ze zbliżającymi się Świętami Bożego Narodzenia zapraszamy do organizacji:

    • Imprez rodzinnych w świątecznym klimacie
    • Spotkań opłatkowych
    • Wigilii firmowych

    Proponujemy Państwu menu oparte na tradycyjnych polskich przepisach we współczesnej interpretacji Szefa Kuchni. Każdą uroczystość przygotowujemy indywidualnie a potrawy komponowane są zgodnie z preferencjami naszych Gości. 

    W naszej świątecznej karcie dań znajduje się m.in.

    • Tradycyjna sałatka jarzynowa
    • Sałatka z owczym serem, burakiem i soczewicą
    • Śledź z soczewicą, imbirem i marynowaną gruszką
    • Carpaccio z marynowanego łososia z sałatką z kopru włoskiego i pomarańczy z musem chrzanowym 
    • Śledź matijas z wędzonymi ziemniakami, piklowaną szalotką i burakami z miodem gryczanym
    • Carpaccio z buraka z serem korycińskim z czarnuszką, prażonymi pestkami dyni i rukolą
    • Domowy pasztet z piklami, musem z duszonych jabłek z chrzanem i śmietaną
    • Ziemniaki pieczone w miodzie ze śledziem, jabłkami i wiejską śmietaną
    • Łosoś gravlax z sosem z musztardy Dijon i miodu akacjowego z siekanym koprem
    • Barszcz czerwony z jabłkiem i majerankiem serwowany z uszkami z grzybami
    • Bulion grzybowy z łazankami i wędzoną śliwką
    • Krem z białych warzyw korzeniowych z pesto słonecznikowym i oliwą ziołową
    • Consomme grzybowe z ravioli borowikowym i palonym masłem
    • Pstrąg łososiowy na kremowej polencie serwowany z borowikiem i listkami brukselki
    • Pierogi z solonym dorszem i wędzonym twarogiem, selerowa i olejem rzepakowym.
    • Schab karkowy z rozmarynem i czosnkiem w sosie z grzybów leśnych
    • Dorsz z puree dyniowym serwowany z sałatką z warzyw korzeniowych i kruszonką z miodowego chleba i słonecznika
    • Polędwica wieprzowa z gnocchi rozmarynowymi w sosie z grzybów leśnych i chutneyem buraczkowym
    • Ravioli z kaczką w sosie szafranowo-pomarańczowym
    • Confitowane udko kacze z borowikową polentą, suską sechlońską i bakłażanem

    Desery (dwa do wyboru): 

    • Tradycyjny sernik ze skórką pomarańczową
    • Miodownik z orzechami włoskimi
    • Panna cotta waniliowa z sosem jagodowym i borówkami podana na piernikowej kruszonce
    • Trufla tiramisu podana na cytrynowej bezie
    • Brownie trzy kolory serwowane na ziemi jadalnej z orzechami laskowymi i sosem malinowym

     

    Rezerwacje:

    Natasza Vieweger

    Tel. 601 262 900

    E-mail: nvieweger@zprsa.pl

  • Polubić poniedziałki W poniedziałki do każdej zamówionej pizzy druga taka sama lub tańsza pizza GRATIS!

    Polubić poniedziałki

     

    Focaccia Ristorante wie jak polubić poniedziałki! Tego dnia do każdej zamówionej pizzy drugą taką samą lub tańszą otrzymacie GRATIS!  Oferta nie łączy się z innymi promocjami.

    Zapraszamy! 🍕🍕

  • GĘSINA NA ŚW. MARCINA Jak co roku w listopadzie zapraszamy na gęsinę do Focaccia Ristorante.

    GĘSINA NA ŚW. MARCINA


    Gęsina na św. Marcina to w Focaccia Ristorante wielkie kulinarne święto.

    W tegorocznym menu znajdziecie:

    Pasztet z gęsich wątróbek z trawą żubrową oraz terrina z gęsiny z pistacjami, podane z musem gruszkowym i sosem pigwowo-jabłkowym oraz orzechową focaccią 29,00 zł
    Wino sugerowane Riesling, Family Estate
    Cena promocyjna 15,00 zł za kieliszek (125 ml)

    Consomme z gęsi serwowane z kawałkami wędzonej piersi gęsiej 17,00 zł

    Filet z gęsi sous vide podany na puree z pieczonego selera z gnocchi dyniowymi i szałwią, sosem figowym oraz musem kasztanowo-gruszkowym 47,00 zł
    Wino sugerowane Valpolicella Classico Superiore Ripasso
    Promocyjna cena 15,00 zł za kieliszek (125 ml)

    Butelka wina Valpolicella Classico Superiore Ripasso w cenie „wine shop” 73,00 zł do każdego zestawu.

    Zapraszamy od 11 listopada do 3 grudnia.