Wielki finał tygodnia kuchni włoskiej w Focaccia Ristorante;
Już w piątek 25 listopada kolacja na 4 ręce; 8-daniowe menu degustacyjne gotują
gwiazda włoskiej gastronomii Diego Bongiovanni oraz Michał Rajewski Szef Kuchni Focaccia Ristorante

 

CookingShow.jpg

MENU:

1. Crema di carciofi con funghi e formaggio di capra fresco
Krem z topinambura z borowikami i świeżym kozim serem

2. Caponata di gamberi e capesante
Caponata z krewetek i przegrzebek

3.Timballino di ricotta con misticanza, uova di quaglia e pancetta croccante
Timbale z serem ricotta, sałatą misticanza, przepiórczymi jajami i chrupiącym boczkiem

4. Cannellone alla Sorrentina
Canelloni w stylu Sorrentina

5. Risotto con Gorgonzola su crema di peperone rosso
Risotto z Gorgonzolą na kremie z czerwonej papryki

6. Petto d’anatra con confettura di cipolle rosse
Pierś z kaczki z konfiturą z czerwonej cebuli z Tropei

7. Panna cotta con mirtillo rosso e frolla
Panna cotta z żurawiną i kruchym ciastem

8. Brutti ma buoni (serviti con il caffè)
Ciasteczka brutti ma buoni ( podawane z kawą)
 

 Rezerwacja stolików:

+48 22 829 69 69

restauracja@focaccia.pl